Χωρίς κατηγορία

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΚΤ ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙA

Αρ.Πρωτ. : 19, 16/2/2024

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΚΤ ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού της ΑΣΚΤ, συμμετέχει στο διάλογο και στις κινητοποιήσεις του ακαδημαϊκού κόσμου για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, που τιτλοφορείται: «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου –Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων». Το εν λόγω νομοσχέδιο έχει αναρτηθεί σε δημόσια διαβούλευση, στην οποία μπορούν όλοι οι πολίτες να καταθέσουν τη γνώμη τους, στην ιστοσελίδα http://www.opengov.gr/ypepth/?p=6501  με δυνατότητα συμμετοχής  έως την 18η Φεβρουαρίου 2024, ημέρα Κυριακή και ώρα 19:00. Προτρέπουμε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας της ΑΣΚΤ να συμμετέχουν στην ως άνω ηλ. δημόσια διαβούλευση.

Ως Σύλλογος εργαζομένων θεωρούμε ότι ο συμβιβασμός σε ένα επίπεδο εκπαίδευσης, όπως αυτό που περιγράφεται στο εν λόγω νομοσχέδιο, δεν αρμόζει και δεν αξίζει σε φοιτητές και εργαζόμενους στον Πανεπιστημιακό χώρο, είτε διοικητικούς, είτε εκπαιδευτικούς, και ταυτόχρονα επικροτούμε τις συνολικές δράσεις και κινητοποιήσεις των φοιτητών, οι οποίες ξεχωρίζουν αυτή τη στιγμή στην πλειοψηφία των πανεπιστημίων της χώρας μας.

Η αντίδραση του ακαδημαϊκού κόσμου, των πανεπιστημιακών κοινοτήτων σε όλη την χώρα και πολλών εκπροσώπων του καλλιτεχνικού στερεώματος και επαγγελματικών σωματείων είναι συνεχόμενη και έντονη. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η δημόσια παρέμβαση της ένωσης διοικητικών δικαστών, υπέρ του συνταγματικά κατοχυρωμένου χαρακτήρα των πανεπιστημίων ως νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και κατά  της εισβολής αστυνομικών δυνάμεων σε πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Σε αυτό το πλαίσιο κινητοποιήσεων και αντιδράσεων θεωρούμε ότι είναι μονόδρομος να μη μείνουμε αμέτοχοι και καλούμε την ηγεσία της ΑΣΚΤ να πάρει, έγκαιρα, δημόσια θέση στη συζήτηση και να κοινοποιήσει σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα τις απόψεις της ως προς το εν λόγω νομοσχέδιο.

Είμαστε σε αναμονή των απόψεων της ηγεσίας και των θεσμικών οργάνων του ιδρύματος που λαμβάνουν αποφάσεις, ώστε να εμπλουτιστεί ο διάλογος και να διευκολυνθεί η κοινότητα της ΑΣΚΤ στην κατανόηση του επίμαχου νομοσχεδίου, πριν το πέρας προθεσμίας για τη δημόσια διαβούλευση.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού της ΑΣΚΤ

Παθιακάκη Ελεάνα (πρόεδρος)

Ζερβού Νίκη (αντιπρόεδρος)

Ναούμ Γεώργιος (ταμίας)

Καναβός Νικόλαος (γενικός γραμματέας)

Μαυραειδή Αικατερίνη (ειδική γραμματέας)

Ένα σχόλιο

  • Νull

    Το ίδιο θα επιθυμούσα να συμβεί και από μεριάς των φοιτητών των Πανεπιστημίων που κατέβασαν πλαίσια που κατέληξαν σε καταλήψεις. Να γράψουν τα όσα επιθυμούν και όσα πρεσβεύουν οι αγώνες τους. Να γράψουν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους! Να καταγραφούν τα αιτήματα τους !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *